Photo by Aaron Burden on Unsplash

Blogi

Checklista online- ja hybriditapahtumiin

Tervetuloa virtuaalitapahtumien maailmaan! Uudenlainen mahdollisuus järjestää tapahtumia voi tuntua alkuun haastavalta, tämän artikkelin tarkoitus on osaltaan auttaa teitä hahmottamaan minkälaisia asioita olisi hyvä ottaa huomioon ja suunnittelun alle heti alusta alkaen. Meidän tehtävämme on auttaa ja tukea teitä visiossanne, suunnitellaan yhdessä teille paras mahdollinen ratkaisu!

Millaisen tapahtumatyypin valitsette? 

  • Hybridi

Hybriditapahtuma tarkoittaa nimensä mukaisesti, että osa ohjelmasta tapahtuu perinteiseen malliin paikan päällä, esimerkiksi näyttely, koulutuksia ja kokouksia. Osa ohjelmasta taas on järjestetty virtuaalisesti, esimerkiksi kursseja ja luentoja voidaan järjestää niin että luennoitsija on nauhoittanut luentonsa etukäteen ja luennon alkaessa materiaali tulee kuulijakunnan saataville tapahtuma-alustalla.

  • Virtuaalitapahtuma

Kokonaan virtuaalisesti toteutettu tapahtuma ilman kasvokkain kohtaamisia. Kokonaan virtuaalisesti toteutettavaan tapahtumaan meiltä löytyy tilat striimauksen tekemistä varten, toteutuksen laajuus on toiveistanne kiinni. Virtuaalitapahtuma-alusta mahdollistaa sisällönjakokanavat, etäpuhujien tuomisen tapahtumaan, rinnakkaishuoneet (useita samanaikaisia kokouksia / luentoja) sekä vuorovaikutuksellisuuden muun muassa yleisökyselyjen ja chat- ja video- toimintojen kautta.

Tapahtuman maksullisuus 

Onko tapahtuma maksullinen vai maksuton, vai onko erikseen esimerkiksi maksullisia kursseja? Kysymys on oleellinen mietittäessä tapahtuman sisällön käytettävyyttä erilaisille kävijöille, esimerkiksi juuri kursseille osallistuminen erillisen osallistumislinkin kautta.  

Kuka pääsee katsomaan sisältöä? 

Tapahtuman maksullisuuteen liittyy samalla se että kuka pääsee katsomaan erilaisia sisältöjä. Onko tapahtuma kokonaan yleisölle avoin vai pääseekö sisään vain ilmoittautumisen kautta? 

Esiintyjien määrä 

Onko teillä mahdollisesti useita samanaikaisia luentoja? Onko ohjelmassa paneelikeskusteluja tai haastatteluja?

Missä puhujat sijaitsevat? 

Tulevatko puhujat paikanpäälle striimausta varten vai puhuvatko he etänä sovelluksen välityksellä? Onko heillä mahdollisuutta tulla nauhoittamaan esitys etukäteen?

Vuorovaikutus

Mitä esiintyjät ja osallistujat tekevät tapahtumassa? Sisältääkö ohjelma puhetta vai mahdollisesti kokonaisen iltaohjelman? Osallistuvatko luennoiden kuulijat ohjelmaan omien läppärien mikkien välityksellä puhumalla vai pääsevätkö he esittämään kysymyksiä vain chatin kautta?

Mistä voin aloittaa?

Varaa Teams-palaveri kanssamme tai tulee tutustumaan virtuaalistudioomme. Kartoitamme yhdessä tarpeenne ja autamme teitä tapahtuman toteutuksen kanssa.

Lähetä viesti meille ja löydämme sopivan ajan palaveriin: svv.myynti@messukeskus.com