Referenssit

Mesoaja ja Messukeskus 100 vuotta

Tarkoituksena oli toteuttaa mahdollisimman hieno ja ainutkertainen juhla Messukeskukselle. Tilaisuuden ohjelmaa lähdettiin suunnittelemaan yli vuosi etukäteen, ja tietenkin av-tekniikan piti tukea ohjelmistoa. Lisäksi pyrittiin myös siihen, että näyttäisimme, millaiseen isoon toteutukseen Siiven tilat sekä SVV taipuvat tarvittaessa. Ohjelmistoon valikoituikin hienot ja näyttävät esitykset, joita oli ilo lähteä tukemaan valolla, äänellä ja kuvalla.

Haasteena oli yli 2000 vieraan jakaminen useampaan tilaan. Koska yksikään yksittäinen tila ei riittäisi 2000 vieraalle, ehdotin, että myös ohjelmaa jaettaisiin useampiin tiloihin, vähän samanlaisella idealla kuin Linnan Juhlat: ohjelmaa tehtäisiin eri paikoissa, jolloin riippumatta siitä, missä tilassa juhlija on, hän kokisi myös olevansa osa ohjelmaa. Keskusteltuani tapahtuman teknisen koordinaattorin, Niko Kurolan kanssa, päätimme lähteä toteuttamaan ideaa, jossa myös kuva ja ääni siirtyisivät tiloista toiseen, joten juhlijoilla olisi itse asiassa mahdollisuus olla koko ajan perillä siitä, millaista ohjelmaa tapahtuu illan aikana.

SDR.

Kamera-, ääni ja dataosasto suunnittelivat tilojen välille kaapeloinnin, jolloin saimme liveä siirrettyä paikasta toiseen. Näyttelysuunnittelija Mirjami Rissanen taikoi upean visuaalisen ilmeen kolmelle eri tapahtumalavalle, joilta me lähetimme ohjelmaa muihin tiloihin, joko suoraan antenniverkon kautta tai netin yli streematen.

LED-screeni Valossa.

Illan ohjelmanumeroiden siirto piti lavalta toiselle piti sujua saumattomasti.

  • Tilaisuudessa käytettiin Infled LED-seinää Valossa, laajakuvatoteutusta sekä konserttiäänentoistoa tilassa 101 sekä Siiven Aulaan rakennettiin pienempi lava lauluesitystä varten.
  • Yli 600 teknikkotyötuntia

Asiakas: Suomen Messut Osk